END POLIO NOW

END POLIO NOW

END POLIO NOW este un proiect al Rotary Internațional, organizație de Serviciu Comunitar la nivel global, singurul ONG cu statut de membru la ONU, o istorie de 114 ani și care numără ca membri, pe toate continentele, 1.2 milioane de voluntari și încă 0.8 milioane prin organizațiile partenere din Familia Rotary.

Rotary lucrează la eradicarea poliomielitei de peste 30 de ani. Scopul nostru: Eradicarea Bolii pe Mapamond. Și suntem foarte aproape. În fiecare an sunt raportate mai puține cazuri, iar acest lucru se datorează efortului comun făcut de Rotary alături de parteneri: UNICEF, Organizația Mondială a Sănătății și Fundația Bill și Melinda Gates.

Fundația Bill și Melinda Gates donează către cauză, la fiecare 1 dolar strâns de Rotary, încă 2 dolari. Adică 1=3 dolari pentru End Polio, parteneriatul este reînnoit anual și are o vechime de 10 ani.

Mai întâi de toate dorim să informăm publicul despre boală și ravagiile pe care le face în țările afectate din Asia și Africa.

Ca partener fondator al Global Polio Eradication Initiative, am redus cazurile de poliomielită cu 99,9 la sută de la primul proiect de vaccinare a copiilor din Filipine în 1979.

Am ajutat la imunizarea a peste 2,5 miliarde de copii în 122 de țări. Până în prezent, Rotary a contribuit cu peste 1,8 miliarde de dolari la eradicarea bolii la nivel mondial.

Astăzi, poliomielita rămâne endemică doar în Afganistan, Nigeria și Pakistan. Dar este crucial să continuăm să lucrăm pentru a ne asigura că țările fără cazuri de polio vor continua în acest trend. Dacă toate eforturile de eradicare a poliomielitei s-ar opri astăzi, în termen de 10 ani, poliomielita ar putea paraliza până la 200.000 de copii în fiecare an.

În final, mesajul transmis de Rotary Internațional este de a fi People of Action (Oameni de Acțiune) care se implică activ în rezolvarea problemelor atât la nivel de comunitate cât și la nivel global.

Perioada de desfășurare

februarie 2020

Raport

Raport: pentru campania END POLIO am colectat suma de 4.400 lei.

Scroll to Top
Scroll to Top