END COVID-19 NOW – raport de activitate

END COVID-19 NOW - raport de activitate

Totul a început cu un avertisment și evoluat într-o pandemie care ne-a transformat viața. Nimeni nu a gândit sau imaginat vreo strategie în avans și în tot acest context totul era și încă...

Totul a început cu un avertisment și evoluat într-o pandemie care ne-a transformat viața. Nimeni nu a gândit sau imaginat vreo strategie în avans și în tot acest context totul era și încă este copleșit de emoție. La mijlocul lunii martie, Suceava a ajuns să se confrunte cu o situație nemaiîntâlnită până acum, fapt ce a pus la grea încercare nu doar populația și mediul economic, ci și autoritățile.

Echipa Rotary Club Suceava Cetate a realizat că doar prin unirea forțelor cu alte organizații civice din județ și oameni de bine se poate aduce o contribuție remarcabilă acolo unde societatea are cea mai mare nevoie.

Pentru că avem cu toții nevoia de a recâștiga încrederea în viață și siguranță, am demarat campania END COVID-19 NOW.

În cadrul acesteia am contactat foarte multe organizații și oameni de bine care au răspuns pozitiv scopului principal de a sprijini sistemul medical sucevean aflat în linia întâi.

Astfel, din dorința de coordonare și sprijin, s-a închegat grupul civic Uniți pentru Suceava, format din oameni dedicați, ale căror acțiuni s-au concretizat în achiziții și livrări de echipamente de protecție, sprijin alimentar și logistic.

Cu ajutorul sponsorilor, Asociația Rotary Club Suceava Cetate a reușit până acum în cadrul campaniei END COVID-19 NOW să colecteze fonduri bănești în valoare de 491.106 lei.

END COVID-19 NOW - raport de activitate

Au fost primite donații în bunuri de primă necesitate pentru protecția cadrelor medicale în valoare de 47.621 lei.

END COVID-19 NOW - raport de activitate

Valoarea totală a fondurilor colectate în bani și bunuri în cadrul campaniei END COVID-19 NOW din data de 20 Martie 2020 și până în data de 17 Aprilie 2020 este de 538.727 lei.

Toate aceste fonduri au fost strânse cu ajutorul oamenilor care au dorit să se implice activ în sprijinirea celor care îşi desfășoară activitatea în spital și a pacienților care urmează să fie tratați aici.

END COVID-19 NOW - raport de activitate

Valoare totală a fondurilor bănești colectate până acum în cadrul campaniei END COVID-19 NOW destinate Spitalului Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou din Suceava este de 491.106 lei din care 470.991,43 lei au fost deja utilizați pentru achiziții.

Rotary Club Suceava Cetate s-a axat pe cele mai stringente probleme ale societății.

Cea mai mare realizare a campaniei END COVID-19 NOW este timpul record în care am reușit să achiziționăm și să livrăm două aparate de ventilație mecanică pentru Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava. Comanda și livrarea s-a făcut în doar cinci zile , ceea ce este un timp record, în aceste circumstanțe. Valoarea totală a celor două ventilatoare a fost de 262.276 de lei, inclusiv TVA. Pentru achiziția celor două ventilatoare fondurile necesare au fost completate cu suma de 93.800 lei de către cotidianul Monitorul de Suceava.

Pe lângă acestea, au fost achiziționate și distribuite, în principal către Spitalului Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou din Suceava și alte materiale: biocide, dezinfectanți, combinezoane de protecție, mânuși sterile, măști chirurgicale, ochelari de protecție, halate, măști KN95-FFP, măști cu filtru FFP3, viziere precum și alte consumabile de protecție, nebulizatoare cu biocid, lămpi UV, aparate pentru respirație asistată BiPAP Prisma 30ST, tensiometre, termometre, dar și produse alimentare și de igienă.

END COVID-19 NOW - raport de activitate

Bunurile achiziționate în cadrul campaniei END COVID-19 NOW au fost donate către Spitalului Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou din Suceava și către alte locații în care a fost nevoie: Serviciul Județean de Ambulanță Suceava, Serviciul Județean de Ambulanță Suceava – Substația Fălticeni, Serviciul Județean de Ambulanță Suceava – Substația Câmpulung Moldovenesc, Serviciul Județean de Ambulanță Suceava – Substația Rădăuți, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Bucovina al județului Suceava, Asociația ISEA – Centrul Social Maria Ward din Rădăuți.

END COVID-19 NOW - raport de activitate

Toate informațiile legate de distribuirea materialelor și echipamentelor au fost făcute publice pe pagina de pe Facebook și pe website-ul nostru.

În toată această perioadă Rotary Club Suceava Cetate va continua campania END COVID-19 NOW și va interveni acolo unde este nevoie.


END COVID-19 NOW – raport de activitate (PDF, 903 KB)

Ultimele noutăți

Social Media

Scroll to Top