RCSC plantează Putna 2024

Se spune că cel ce plantează un copac o face pentru viitor, ca generațiile viitoare să se bucure de umbra lui, iubindu-i astfel pe alții mai presus de sine. Această idee se împletește...

Se spune că cel ce plantează un copac o face pentru viitor, ca generațiile viitoare să se bucure de umbra lui, iubindu-i astfel pe alții mai presus de sine.

Această idee se împletește perfect cu motto-ul Rotary — “a servi mai presus de sine” și de asemenea, cu esența programului districtual “Rotary plantează”.

Ca parte a acestui program, Rotary Club Suceava Cetate a organizat sâmbăta trecută, pe 13 aprilie, în parteneriat cu Direcția Silvică Suceava – Ocolul Silvic Putna, o acțiune de împădurire, cu participarea Interact Suceava Cetate și a copiilor Școlii Osoi.

„Fiecare puiet plantat este un simbol al angajamentului nostru pentru protejarea mediului și pentru construirea unui viitor sustenabil pentru generațiile ce vor urma. Vom continua să plantăm seminte de schimbare și să creștem împreună, căci fiecare copac este o promisiune pentru un mâine mai bun. Educația, sănătatea și cultura sunt principalele direcții strategice ale clubului nostru. Ele se îmbină perfect cu partea de educație ecologică predată în mod practic, de către specialiști, în cadrul acțiunilor de împădurire – a precizat Loredana Mihăilă, președinte Rotary Club Suceava Cetate.

Pe lângă plantarea propriu-zisă a celor 750 de puieți de molid, cei prezenți au aflat care sunt lucrările specifice în pepinierele de rășinoase, cum se plantează semințele de brad și de molid pentru producerea de puieți și despre importanța unei continuități în pădurile ocolului prin producerea de puieți autohtoni.

Șeful Ocolului Silvic Putna, ing. Lăzărescu Cătălin a explicat că „ în fiecare an, în lunile martie – aprilie, se desfășoară una dintre  activitățile importante ale silvicultorilor suceveni, cea privind regenerarea pădurilor, un proces esențial pentru continuitatea  acestora și menținerea echilibrului ecologic și a biodiversității. O componentă importantă  și tradițională a activității Direcției Silvice Suceava din această perioadă o reprezintă susținerea  acțiunilor promovate de societatea civilă pentru dezvoltarea conștiinței forestiere și a cultivării respectului pentru pădure. Astfel, au fost organizate acțiuni prilejuite de luna plantării arborilor la care au participat voluntari din toate mediile, așa cum a fost și activitatea de împădurire de la Ocolul Silvic Putna la care au luat parte membri Rotary Club Suceava Cetate și copiii de la Școala Osoi”

La finalul activității participanții au avut ocazia să planteze ei înșiși puieți de molid în ghivecele pregătite și inscripționate cu numele fiecăruia. Puieții plantați astfel au fost dați în dar copiilor pentru a observa etapele de dezvoltare ale unui arbore și pentru a crește grija lor față de natură.

Ziua a fost încheiată alături de părintele Dosoftei care le-a prezentat copiilor Mănăstirea Putna precum și muzeul mănăstirii.

Mulțumim participanților și tuturor celor ce și-au dat concursul la reușita acestei acțiuni.

Ultimele noutăți

Social Media

Scroll to Top