O victorie împotriva poliomielitei este o victorie pentru sănătatea globală

O victorie împotriva poliomielitei este o victorie pentru sănătatea globală

Astăzi Rotary Internațional marchează Ziua Mondială Poliomielitei. Poliomielita este o boală virală extrem de contagioasă, care poate provoca paralizie, dificultăți respiratorii și chiar moartea bolnavului. Boala poate afecta orice categorie de vârstă, însă...

Astăzi Rotary Internațional marchează Ziua Mondială Poliomielitei.

O victorie împotriva poliomielitei este o victorie pentru sănătatea globală

Poliomielita este o boală virală extrem de contagioasă, care poate provoca paralizie, dificultăți respiratorii și chiar moartea bolnavului. Boala poate afecta orice categorie de vârstă, însă riscul cel mai crescut îl au copiii sub cinci ani. Pentru poliomielită nu există tratament. Boala poate fi prevenită numai prin vaccinare. Spre deosebire de majoritatea bolilor, poliomielita poate fi eradicată.

Atunci când Rotary și partenerii săi au lansat inițiativa globală de eradicare a poliomielitei în 1988, în fiecare an existau 350.000 de cazuri de poliomielită în 125 de țări. De atunci am făcut progrese semnificative împotriva bolii. Astăzi, prin eforturile Rotary și ale partenerilor noștri, cazurile de poliomielită au fost reduse cu 99,9% și doar două țări continuă să raporteze cazuri: Afganistan și Pakistan. După variolă, poliomielita ar putea fi cea de-a doua boală eradicată. Rămânem dedicați până la capăt!, a declarat Vasile Varvaroi, președintele Rotary Club Suceava Cetate.

Cu poliomielita aproape eradicată, Rotary și partenerii săi continuă să susțină acest progres și urmăresc să ajungă cu vaccinul împotriva poliomielitei la fiecare copil. Fără finanțare completă și angajament politic, această boală paralizantă ar putea reveni în țările fără poliomielită, punând copiii în pericol.

Rotary și-a luat angajamentul să strângă 50 de milioane de dolari în fiecare an pentru a sprijini eforturile globale de eradicare ale acestei boli. Fundația Bill și Melinda Gates donează către cauză, la fiecare un dolar strâns de Rotary, încă doi dolari. Adică 1=3 dolari pentru End Polio, parteneriatul este reînnoit anual și are o vechime de zece ani.

Peste 1,2 milioane de membri Rotary din peste 35.000 de cluburi din întreaga lume sponsorizează proiecte de servicii pentru a aborda probleme critice precum sărăcia, bolile, foamea, analfabetismul și mediul în comunitățile lor locale și în străinătate.

O victorie împotriva poliomielitei este o victorie pentru sănătatea globală

Ultimele noutăți

Social Media

Scroll to Top